Čevabčiči – oblíbené jídlo nejen v socialismu

Čevabčiči – oblíbené jídlo nejen v socialismu

Čevabčiči – vzpomínáte si ještě na školní jídelnu a linoucí se vůní čevabčiči po chodbách školy? Stačilo odevzdat stravenku a talíř byl plný 🙂

Tohle jídlo je oblíbené již po několik generací a i dnes na popularitě rozhodně neztrácí. Uvařte si čevabčiči a nasajte vůní vzpomínek. Dnes si už můžete jako dospělí k tomuto jídlu dát i sklenku dobrého červeného vína.

Čevabčiči připravujeme z vepřového, hovězího a telecího masa, nebo i z jehněčího masa.

Vykostěné, umyté jehněčí maso semeleme na jemno, přidáme sůl, mletou papriku, mleté černé koření, rozetřený česnek a vejce, dobře promícháme a z hmoty tvoříme 50g šišky, kterou pečeme na roštu, a nebo na pánvi na rozpáleném tuku.

Jako přílohu podáváme brambory, nadrobno nakrájenou cibulku a hořčici.



Pokud máte doma staré fotografie, předměty nebo se chcete podělit o Váš příběh, budeme moc rádi pokud tak uděláte.